У партії "Опозиційна платформа - За життя" відреагували на обшуки, які влаштувала СБУ у приймальнях нардепів від цієї політсили.

В ОПЗЖ розцінили дії силовиків, як розправу і помсту влади за політичну позицію партії. Ппро це йдеться в в заяві, розміщеній на офіційному сайті ОПЗЖ.

У середу, 4 листопада, співробітники Служби безпеки України провели обшуки в будинку, де знаходяться приймальні шести народних депутатів від партії "!Опозиційна платформа - За життя": Віктора Медведчука, Тараса Козака, Василя Німченка, Юрія Загороднього, Віктора Чорного і Олександра Колтунович.

Як наголошується в заяві політсили, ці незаконні дії СБУ - не що інше, як політична розправа і помста за принципову і послідовну позицію депутатів від ОПЗЖ, які виступають за мирне врегулювання конфлікту на Донбасі і захищають конституційні права і свободи українських громадян.

"Через кілька днів після порушення Державним бюро розслідувань кримінальної справи стосовно співробітників СБУ за фактами незаконного стеження за депутатами партії "Опозиційна платформа - За життя " і незаконного проведення оперативно-слідчих заходів щодо них, в будівлі, де знаходяться приймальні шести депутатів від цієї політичної сили, в тому числі голови Політради партії, народного депутата Віктора Медведчука, народних депутатів Тараса Козака, Василя Німченка, Юрія Загороднього, Віктора Чорного, Александра Колтунович, був проведений обшук", - йдеться в заяві.

У ОТЗЖ також підкреслили, що формальною причиною обшуку стали слідчі дії щодо "Шторми" - організації, яка офіційно забезпечує охорону офісу та народних депутатів від партії.

"Можна не сумніватися, що дії СБУ мають під собою винятково політичне підґрунтя. Влада використовує Службу безпеки України для переслідування народних депутатів з політичних мотивів, тим самим здійснюючи моральний терор щодо опозиції. СБУ, як неодноразово повідомляли ЗМІ, отримала завдання організувати стеження і збір конфіденційної інформації про керівництво партії і народних депутатів від "Опозиційною платформи - За життя". У гірших традиціях поліцейської держави Служба безпеки України виконує поставлене владою завдання", - підкреслили в партії.
Нагадаємо, Державне бюро розслідувань почало кримінальне розслідування у зв'язку з оприлюдненою в ЗМІ інформацією про те, що СБУ отримала завдання організувати незаконне стеження і збір конфіденційної інформації про керівництво партії і народних депутатів від "Опозиційною платформи - За життя".

Також повідомлялося, що представники фракції "Опозиційною платформи - За житт"» неодноразово заявляли, що за незаконні дії керівництва і співробітників СБУ передбачена кримінальна відповідальність відповідно до статей 14, 170, 182, 344, 356, 365, 371 КК України.