Слідство вважає, що до загибелі 3-річного сина депутата Київської обласної ради В'ячеслава Соболєва причетний 25-річний громадянин Росії. Його підозрюють в організації нападу.

Син В'ячеслава Соболєва

На даний момент вирішується питання про оголошення його в міжнародний розшук. Про це повідомила пресслужба прокуратури міста Києва.

"Причетним до організації злочину слідство вважає 25-річного уродженця Російської Федерації, який залучив у якості виконавця 20-річного колишнього бійця АТО, який мав досвід участі у бойових діях, в тому числі в якості снайпера, і з яким він познайомився в зоні проведення ООС на території Донецької області", – йдеться у повідомленні.

Так, під час особистої зустрічі в одному з київських ТРЦ чоловік запропонував виконавцю вчинити вбивство депутата за грошову винагороду (40 тисяч гривень), на що той погодився.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

За версією слідства, для здійснення плану організатор надав стрілку інформацію про потерпілого, а також надав йому вогнепальна зброя, транспортний засіб і профінансував інші витрати.

Замах на В'ячеслава Соболєва

Свої вказівки чоловік пересилав виконавцю Telegram. Перед вчиненням злочину організатор виїхав за межі України для забезпечення алібі.

"В цей час виконавець разом з особою, яку він залучив у якості співучасника, самостійно визначив місце для скоєння вбивства – майданчик біля ресторану в центрі Києва, де постійно з'являвся потерпілий. Ввечері 1 грудня, коли депутат разом з дружиною та 3-річним сином сіли в автомобіль, виконавець зробив постріл, смертельно поранивши хлопчика", – нагадали копи.

На підставі доказів прокуратура міста Києва узгодила повідомлення про підозру 25-річному уродженцю РФ в організації замовного вбивства за ч. 2 ст. 15 пунктів 11,12, ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України.

Замах на В'ячеслава Соболєва

Нагадаємо, що снайпер охарактеризував дії вбивць малолітньої дитини депутата Київради В'ячеслава Соболєва "дурнуватими".

Як повідомляв портал Знай.ua, стався замах на вбивство депутата Київської обласної ради В'ячеслава Соболєва. Так, невідомі під'їхали на машині чоловіка і розстріляли її. В результаті цього загинув трирічний син чиновника.

Також портал Знай.ua писав, що кілер хотів убити депутата Київської облради В'ячеслава Соболєва, але потрапив в його 3-річного сина від третьої дружини Інни Соболєвой.