Звинувачення проти підприємця з Косова Івано-Франківської області Василя Шкондеюка, про затримання якого повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, будується на припущеннях і непрямих доказах при наявності алібі у підозрюваного, - пише Володимир Омельчук на site.ua.

Арсен Аваков в інтерв'ю журналісту Олександру Дубінському заявив, що Василь Шкондеюк замовив вбивство свого бізнес-партнера з Косова Михайла Чекурака. Шкондеюк для виконання замаху, нібито, звернувся до колишніх учасників АТО Владислава та Інни Грищенків з позивними "Буча" та "Пума". На відміну від замаху на Павла Шеремета, вибуховий пристрій під автомобілем Чекурака не спрацював, і на ньому були виявлені залишки ДНК "Бучі".

Втім, автор матеріалу підозрює інсценування замаху на Чекурака, оскільки він і сам не так давно звинувачувався у схожому злочині.

«Цей підприємець з Косівщини сам ще зовсім недавно, у 2018 році, був підозрюваним у замовленні підриву ресторану колишньої тещі й вийшов з-під арешту після внесення застави в розмірі всього 264 тисячі гривень. В 2011 році Михайло Чекурак притягався до кримінальної відповідальності за ст. 189 Кримінального кодексу України - «здирництво», - пише site.ua.

Звинувачення проти Шкондеюка як доказ використовує також той факт, що його телефон був відключений протягом 45 хвилин, хоча, за інформацією Володимира Омельчука, обвинувачений в цей час перебував за кермом автомобіля по дорозі з Києва до Львова.

«Його мобільний телефон був вимкнений протягом 45 хвилин, коли він їхав на автомобілі з Києва до Львова. До самого Косова Василь Шкондеюк прибув вже по обіді 13 липня 2018, після того як почув вранці того ж дня в м.Івано-Франківську про заяву Михайла Чекурака про виявлення ним вибухового пристрою», - повідомляє подробиці Омельчук.

Важливим фактом на користь невинуватості Шкондеюка автор вважає також конфлікт обвинуваченого з колишнім співробітником поліції Івано-Франківщини Іваном Мартищуком, який наприкінці жовтня очолив Департамент внутрішньої безпеки Нацполіціі України.

«В родини Шкондеюків минулого 2018 року виник серйозний конфлікт з співробітником Нацполіції Івано-Франківської області Ігорем Васильовичем Мартищуком, який вимагав у Василя Шкондеюка кошти за припинення розслідування неіснуючого кримінального провадження», - пише Омельчук.
Аналізуючи всі ці факти, автор робить висновок про те, що справа проти Василя Шкондеюка може бути сфальсифікованою.

«Українське суспільство не може дозволити Міністру внутрішніх справ Авакову просто взяти і призначити винних», - вважає Володимир Омельчук.