Таку думку у себе на Фейсбу-сторінці висловив політолог Володимир Цибулько.
«Група Рейтинг в опитуванні «Політик року» показала, що серед позапарламентських і позавладних діячів українці назвали найпомітнішими Олега Ляшка , Володимира Гройсмана та Рината Ахметова»,- написав експерт і наголосив, що:
«Питання - це політичні канікули, чи початок відродження, нового лідерства? Адже і Ахметов,і Гройсман були менш помітними щодо найрезонансніших подій року, тим більше, подій другої половини року, коли змінилися і президент, і ВРУ, й Кабмін».
«Партія Ляшка не пропускала виборів, в тому числі й до ОТГ, що по суті, робить її найбільш мобільною із позапарламентських», – підкреслив Володимир Цибулько.

Група Рейтинг в опитуванні Політик року показала, що серед позапарламентських і позавладних діячів українці назвали...

Geplaatst door Volodymyr Tsybulko op Dinsdag 24 december 2019
Як приклад, політолог наводить традиційно активну ВО Свободу, що часто уникала загострень, щоразу шукаючи свого нового місця в новітній політичній архітектоніці, в той час як РП Ляшка не пропускала жодного гострого питання.
Особисті непорозуміння Ляшка з тим же середовищем висуванців Коломойського, з подальшими судовими процесами, показали що Ляшко не з тих, хто уникає сутичок.
Резюмуючи, Володимир Цибулько додає: «Земельні питання, енергетика, місцеве самоврядування, національна безпека - все це сфери прикладання зусиль РПЛ і самого Ляшка, вони рано чи пізно все ж принесуть свої дивіденди. Адже, зміна виборчої системи по суті є сигналом для нової мобілізації партії, із позапарламентських політсил саме РП Ляшка має як високу мобільність партійної мережі, так і набір дієвих ідеологем для успіху».