Головне слідче управління Служби безпеки України (СБУ) за дорученням Офісу генерального прокурора почало досудове розслідування у зв'язку катастрофою літака МАУ. Розслідування відбувається за трьома статтями Кримінального кодексу України. Про це 13 січня повідомляє "Інтерфакс-Україна".

В СБУ зазначили, що поки розслідування перебуває на етапі збору інформації.

Падіння літака в Ірані
Падіння літака в Ірані
ISNA

"СБУ за дорученням Офісу генпрокурора початок розслідування обставин авіакатастрофи Боїнга по ч.3 ст. 276 (порушення правил безпеки руху або експлуатації повітряного або повітряного транспорту), ч.2 ст. 115 (умисне вбивство) і ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України ", - повідомили агентству.

Аварія літака МАУ, фото з вільних джерел
Аварія літака МАУ, фото з вільних джерел

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Як відомо, у авіакатастрофі літака МАУ 8 січня в Ірані загинуло 11 осіб з України, зокрема, 9 членів екіпажу та 2 пасажирів.

Нагадаємо, що після падіння українського літака біля Тегерану в Ірані розпочались масові акції протесту з вимогами відставки президента країни Хасана Рухані.

Як повідомляв портал Знай.uа, США передали Зеленському дані по авіакатастрофі.