В Україні, де вже шостий рік йде війна, де люди живуть за межею бідності, стати мером міста чи депутатом місцевих рад можуть лише мільйонери. Саме такі норми закладено до нового Виборчого кодексу.

Про це пише Микола Томенко на своій сторінці у Facebook. Наводимо його слова без коментарів редакції.

″Лише мільйонери можуть бути міськими головами та депутатами місцевих рад в Україні?

Трішки стихло святкування "визначного та історичного" нового Виборчого кодексу ухваленого голосами партій Зеленського, Медведчука, Порошенка, Вакарчука,Тимошенко, Коломойського...
І от експерти почали аналізувати це диво виборчого законодавства.

Так от, щоб отримати право брати участь у виборах Київського міського голови треба внести грошову заставу всього...
4 мільйони 140 тисяч 11 гривень та ще 4 мільйони 140 тисяч 11 гривень за список кандидатів до Київради.

Для виборів у Львові -1 мільйон 122 тисячі 723 грн для участі у виборах голови міста та відповідну суму для міськради;
2 мільйони 65 тисяч 466 гривень - для Харкова,
1 мільйон 365 тисяч 908 гривень - для Одеси.

Для розуміння абсурдності та неадекватності такої грошової застави нагадаю, що застава для реєстрації кандидатом у президенти була 2 мільйони 500 тисяч!

Для парламентських партій це невелика проблема. Бо хоч з ініціативи команди "Рідної країни" вдвічі скорочене бюджетне фінансування парламентських партій, але майже 300 мільйонів все ж партії Зеленського, Порошенка, Медведчука,Тимошенко і Вакарчука отримають. Тому для них все просто - за наші кошти вони внесуть мільйонні застави, а простому народу дозволено голосувати за мільйонерів?

Отож, команда "Рідної країни" вимагає з одного боку скасувати бюджетне фінансування партій, з іншого - змінити грошову заставу на адекватну.

Бо, як обіцяють всі під час виборів:
закон і правила гри - одні для всіх!"

Популярні новини зараз
Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення
Показати ще