Під носом у голови Державної митної служби Максима Нефьодова щодня нахабно обкрадають держбюджет на тисячі і мільйони гривень.

Одеська митниця щодня вправно "мінусує" держбюджет. Та з огляду на те, що центральний апарат митниці проводить моніторинг і все бачить, але нічого не робить, схоже, що комусь просто дали дозвіл на подібні справи. Про це заявив народний депутат від партії "Слуга народу" Андрій Холодов у Facebook.

"Чим більше я займаюся цим питанням, тим очевиднішим стає, що контроль з боку керівництва митниці за діями підлеглих відсутній взагалі", - зазначив нардеп.

Холодов показав злочинну схему, за якою здійснювалися митні оформлення на Одеській митниці.

Так, 22 січня ТОВ "Югміндобрива" подало для митного оформлення 17 штук "апаратів лазерних для естетичної косметології".

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

"Заявлена ​​митна вартість, згідно інвойсу, становила $ 351 за одиницю товару. Після проведення співробітниками мобільної групи Координаційно-моніторинговий митниці аналізу цінових характеристик, даний товар був поставлений ними на контроль як такий, що ввозиться із значним заниженням митної вартості. За оцінкою фахівців вартість даних апаратів фактично становила $ 3500 за одиницю", - наголосив Холодов.

Так, для оформлення вартість озанижено в 10 разів. Незважаючи на те, що про цей факт митниця зробила гучну заяву, товар випустили у вільний обіг за митною вартістю більшою заявленої в інвойсі лише на $ 15 - за $ 366

"Тобто держава так свої податки і не отримала. Недобор в бюджет - 516 тис. 391 грн", - зазначив Холодов.

За словами нардепа, за аналогічною схемою здійснювалися митні оформлення і наступних товарів, про що він детально описав.

Холодов звернувся до Нефьодова із запитанням про декларовані зміни на митниці та вимагаєофіційних пояснень того, що діється на Одеській митниці.

"Шановний Max Nefyodov! Де зміни на митниці, яких чекають 40 мільйонів українців? Всю цю інформацію висилаю офіційними запитами і хотів би отримати офіційні відповіді і пояснення", - написав Нефьодов.

Как Одесская таможня каждый день «минусует» госбюджет Я продолжаю публиковать информацию о контрабанде и занижении...

Geplaatst door Андрій Холодов op Woensdag 5 februari 2020