Те, що сьогодні відбувається к стінах Верховної Ради - блокування трибуни та сутички між нардепами черезх ринок землі - це гра на електорат. Але у підсумку програє і українське село, і українські фермени і Україна.

Таку думку висловив український політик, голова партії "Рідна країн" Микола Томенко у студії Politeka Online.

Томенко прокоментував події у Верховній Раді та розкрив мету цього політичного шоу.

"Це боротьба перш за все за електорат, не за Україну точно. Точніше, є група серйозних політиків, які мусять реалізувати свої зобов’язання перед тими, хто інвестував в них на виборчій кампанії. А ті, хто інвестував, були зацікавленні у повному відкритті ринку. Перш за все, для транснаціональних компаній, для серйозних гравців. Точно не для фермерів та середнього і малого бізнесу. І, умовно кажучи, бачимо опозицію за електорат. Коли я чую, як Рабінович з Медведчуком кажуть, що віддадуть життя за українську землю, а тут Тимошенко каже, що готова проливати кров за землю. Мені здається, що це сумно для України", - зазначив політик.

За словами Томенка, якщо запитати у команди Зеленського, яка базова модель ринку землі на виході: датська, німецька, польська тощо, то вони нен зможуть відповсти, оскільки понняття про це не мають.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

Політик розкрив справжні плани "Слуг" та "Голосу" щодо ринку землі.

"У них зараз задача набрати 226 голосів. Без "Голосу" вони зараз не можуть їх набрати, оскільки люди Коломойського навряд чи будуть за це голосувати. Є у них ресурс 5-7 осіб з позафракційних депутатів. Якщо їм запропонують щось із бюджету або якусь посаду, вони проголосують. Але цього мало. Тому потрібна фракція "Голосу". Вони зараз спеціально йдуть по такому шляху, що дві-три правки команди Вакарчука-Пінчука врахують, і це дасть підстави "Голосу" сказати, що вони принципово вплинули на рішення", - пояснює Микола Томенко.

Політик додав, що ніякого принципового значення ці правки не мають.