Названа трійка лідерів, серед голів обласних центрів. Рейтинг ініціативності губернаторів був складений у ході проведення дослідження Міжнародним центром перспективних досліджень (МЦПД) і виданням "Апостроф".

Складений рейтинг дозволив оцінити діяльність губернаторів з точки зору співпраці з обласними центрами, ініціативності та вибраними пріоритетами діяльності.

Перевагою даного рейтингу є те, що він аналізує конкретно діяльність нового керівника облдержадміністрації. Саме тому місце голови ОДА опубліковано в рейтингу визначене безпосередньо його діяльністю, а не успадковані від попередніх губернаторів.

У рейтинг були включені всі новопризначені голови областей, які займають свою посаду більше 3-х місяців.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Лідерами рейтингу стали губернатори Вінницької, Івано-Франківської та Чернігівської областей.

Перше місце в рейтингу ініціативності зайняв Владислав Скальський, який очолює Вінницьку область з вересня 2019 року. Його діяльність здебільшого була спрямована на соціальну і гуманітарну сферу. В цілому за період на новій посаді він втілив у життя 159 ініціатив.

На другому місці розташувався Денис Шмигаль, який раніше очолював Івано-ФранковскуюОГА, а зараз є міністром розвитку громад і територій України. За час своєї роботи в ОДА їм було проведено 215 ініціатив.

Третє місце в рейтингу зайняв Андрій Прокопенко, очолює Чернігівську область з 31 жовтня 2019 року. За короткий період роботи на посаді губернатора Андрій Прокопенко ініціював 59 активностей. Свою увагу він сконцентрував на розвитку бізнесу, соціальній та гуманітарній сфері, а також роботи по залученню в регіон інвестицій та впровадження інновацій. Крім того, Прокопенко показав найвищий бал за рівнем співпраці з держадміністрацією та взаємодією з облрадою.