За даними міністра охорони здоров'я Зоряни Скалецької, у всіх, хто знаходиться в обсервації в санаторії «Нові Санжари», немає ознак ГРВІ, всі відчувають себе добре. Про це вона повідомила на своїй сторінці в Facebook.

Рада повідомити, що у всіх, хто перебуває в обсервації в санаторії «Нові Санжари», немає ознак ГРВІ, всі почуваються добре. Тим часом Уряд і Міністерство охорони здоров’я вживають превентивні заходи у зв’язку з погіршенням епідеміологічної ситуації в деяких країнах Європи, зокрема – в Італії. На засіданні оперативного штабу прийнято рішення перевіряти тих, хто прибуває на територію України з країн, в яких зафіксовані випадки захворювання на коронавірус: 👉Китайська Народна Республіка, Південна Корея, Японія, Сінгапур, Гонконг, Італія, Таїланд, США, Іран, Малайзія, Австралія, Німеччина, В’єтнам, ОАЕ, Франція, Великобританія, Канада, Філіппіни, Індія, Кувейт, Російська Федерація, Іспанія, Оман, Непал, Камбоджа, Шрі-Ланка, Фінляндія, Швеція, Бельгія, Єгипет, Ізраїль, Ліван, Бахрейн, Афганістан, Ірак. У випадку необхідності цей перелік буде розширено. В нас вже є 30 наборів реагентів, які передала Всесвітня організація охорони здоров’я. Набори містять приблизно 3000 реакцій, чого вистачить для дослідження на захворювання понад 900-ти людей. Також ми маємо близько 12 тисяч місць в інфекційних стаціонарах, понад тисячу лікарів-інфекціоністів та близько 5 тисяч медперсоналу, а в українських лікарнях є понад 2 тис інфекційних боксів. Держава готова протистояти коронавірусу COVID-19, але кожен з громадян також може зробити свій внесок. Дотримуйтесь правил санітарної гігієни. Слідкуйте за своїм здоров’ям, а в разі появи таких симптомів як підвищення температури, кашлю та нежиті звертайтесь до свого сімейного лікаря. Будьте здорові! 👉Що робити, якщо ви повернулися з країни, де зафіксовані випадки зараження коронавірусом https://bit.ly/2SWhWhO 👉Оперативна інформація про поширення коронавірусної інфекції https://bit.ly/2uzhQmY #НеБійсяСвоїх #ВірусуНеБоюсяЯзВами

Geplaatst door Zoryana Skaletska op Dinsdag 25 februari 2020

Міністр також розповіла про те, що на засіданні оперативного штабу було ухвалено рішення перевіряти тих, хто прибуває на територію України з країн, в яких зафіксовані випадки захворювання коронавірусом, а саме: Китайська Народна Республіка, Південна Корея, Японія, Сінгапур, Гонконг, Італія, Таїланд, США, Іран, Малайзія, Австралія, Німеччина, В’єтнам, ОАЕ, Франція, Великобританія, Канада, Філіппіни, Індія, Кувейт, Російська Федерація, Іспанія, Оман, Непал, Камбоджа, Шрі-Ланка, Фінляндія, Швеція, Бельгія, Єгипет, Ізраїль, Ліван, Бахрейн, Афганістан, Ірак.

Цей список може бути розширений в залежності від поширення вірусу в світі.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Скалецька також зазначила, що медустанови активно готуються на випадок поширення по Україні.

«В нас вже є 30 наборів реагентів, які передала Всесвітня організація охорони здоров’я. Набори містять приблизно 3000 реакцій, чого вистачить для дослідження на захворювання понад 900-ти людей.Також ми маємо близько 12 тисяч місць в інфекційних стаціонарах, понад тисячу лікарів-інфекціоністів та близько 5 тисяч медперсоналу, а в українських лікарнях є понад 2 тис інфекційних боксів», - сказала голова МОЗ.

Як повідомлялось раніше, Зоряна Скалецька знаходиться в санаторії «Нові Санжари» разом з евакуйованими з Китаю громадянами України та інших країн.