До керівництва Верховної Ради у зв'язку з оголошенням Всесвітньою організацією охорони здоров'я пандемії коронавіруса COVID-19 у світі і рішенням влади про введення карантину в Україні та в місті Київ звернувся співголова партії "Опозиційна платформа – За життя" Вадим Рабінович.

Політик зазначив, що до 31 березня у Києві і до 3 квітня по всій країні діють нові обмеження, згідно з яким будь-які масові заходи можуть проходити лише в тому випадку, якщо в них бере участь не більше 60 осіб – для Києва і не більше 200 осіб – по всій країні.

«У сесійній залі Верховної Ради України збирається набагато більше число людей, а це означає, що небезпека зараження коронавірусом може бути невідворотною. У політичних колах і ЗМІ ведуться активні розмови про те, що це робиться з метою заборонити в законний спосіб розглядати поправки до законопроекту про ринок сільськогосподарської землі, як це передбачено Регламентом Верховної Ради та законами України. Але ми не можемо цього допустити», – заявив Вадим Рабинович.

Також парламентарій акцентував увагу ще на одному важливому аспекті.

«Якщо раптом так станеться, що в сесійній залі або в стінах Верховної Ради виявляться люди, які контактували з хворими коронавірусом, або самі захворіли, може статися спалах епідемії, вся відповідальність ляже на вас особисто – як політика, так і людини, а також на керівництво Верховної Ради України, яке не прислухався до нашого заклику», – Вадим Рабинович звернувся до Дмитра Разумкову.

Популярні новини зараз
Похолодання, вітер та мокрий сніг: до України із запізненням мчить романтичний жовтень ТЦК отримає нові повноваження: зобов'яжуть приймати документ Україну заполонять африканці та афганці: чекає багато проблем Осінні канікули під загрозою: школярі відпочиватимуть за новими графіками
Показати ще

У зв'язку з цим, додав нардеп, ОПЗЖ вимагає від керівництва Верховної Ради прийняти рішення про карантин для народних депутатів України як мінімум до кінця березня 2020 року.