Українська влада зобов’язана разом з карантином через коронавірус також оголосити і політичний карантин.

Про це заявив український політик, лідер Громадського руху "Рідна країна" Микола Томенко.

Микола Томекнко пояснив, що має на увазі під політичним карантином. Політик вважає, що на період коронавірусного карантину зібрання в органах влади (президент, РП, Кабмін та ВР) можуть відбуватися виключно задля забезпечення безпеки й здоров’я українських громадян та боротьби з COVID – 19.

"У разі проведення міжнародних зустрічей чи переговорів, зокрема в рамках Тристоронньої контактної групи можуть обговорюватись виключно гуманітарні питання. Так само це означає, що Верховна Рада може збиратись виключно на позачергові засідання за необхідності введення додаткових заходів безпеки, пов’язаних з епідемією", - зазначив Томенко.

Політик переконаний, що всі ті суперечливі законопроекти, які викликають у влади бажання їх розглянути "під шумок" епідемії, повинні бути відкладені до моменту, коли в Україну повернеться повноцінне суспільно-політичне життя.

Те жє саме стосується й органів місцевої влади.

"Такі сесії, як остання "земельна" сесія в Київраді, неприпустимі. Зібрання органів місцевого самоврядування можуть скликатися лише з крайньої потреби й стосуватися попередження епідемії. Влада в Україні зобов’язана з карантином через вірус також оголосити й політичний карантин", - наполягає політик.

Крім того, Микола Томенко підкреслив, що вслід за вірусним та політичним карантинами, в Україні влада повинна прийняти рішення і про ціновий карантин, оскільки має місце ганебний факт заробляння на цій біді - багато бізнес-структур під час критичної ситуації почали радикально підвищувати ціни.
В такій ситуації влада й Антимонопольний комітет повинні відповідно діяти і карати тих, хто намагається скористатись складною ситуацією на користь власних інтересів, зазначив Томенко.