Народні депутати від партії "Опозиційною платформи - "За життя" вимагають розслідувати дії колишнього в. о. президента України Олександра Турчинова, оскільки в його вбачають у них ознаки державної зради і злочинів проти національної безпеки України.

В ОПЗЖ звернулися до Офісу генпрокурора, ДБР і СБУ з вимогою розслідувати дії Турчинова у любтому 2014 року щодо військовослужбовців, які перебували на території Криму. Про це повідомила прес-служба партії.

"У лютому 2014 року керівництво України в особі в. о. президента України Турчинова кинуло військовослужбовців, які перебували на території Автономної Республіки Крим, напризволяще, без управління, координації та підтримки, хоча ці військовослужбовці очікували чітких наказів від керівництва держави про прийняття невідкладних заходів щодо захисту конституційного ладу і територіальної цілісності України. Такі дії Верховного головнокомандувача привели до падіння бойового духу і масових порушень присяги", - заявили в партії.

В ОПЗЖ зазначили, що депутати фракції детально аналізують розпорядження Турчинова в той період і приходять до висновку, що викладені факти свідчать про його дії носили злочинний характер і підпадають під статтю 111 КК України (Державна зрада).