Президент Володимир Зеленський виступив з новим відеозверненням до українців.

Цього разу виступ президента повністю присвячено поверненню українців на Батьківщину.

Володимир Зеленський зазначив, що на сьогодні додому повернули вже 23 тисячі українців з різних країн світу.

Президент звернувся до співвітчизників, які все ще залишаються за кордоном і пообіцяв всіх повернути в Україну

Зеленський закликав громадян, які залишилися за кордоном, реєструватися в сервісі МЗС "ДРУГ" friend.mfa.gov.ua/#/

Популярні новини зараз
Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами"
Показати ще

За словами президента, в різхних країнах світу буде створено пункти, звідки безкоштовно можна буде повернуться в Україну.

Президент закликав довіряти лише фіційним джерелам інформації, читати сайти органів влади і сайт covid19.com.ua.

Крім того, Зеленський порекомендував тим, хто сумує вдома через карантин, читати книги. Особливо президент рекомендує прочитати роман "Вцілілий" Чака Паланіка і "Музей покинутих секретів" Оксани Забужко.

"І наостанок, знову хочу закликати всіх без зайвої потреби не виходити на вулицю і залишатися вдома. Давайте використаємо цей час з максимальною користю. Будемо дивитися хороші фільми і читати хороші книги.
Зараз в соцмережах все запитують один одного поради - що подивитися і що почитати. Моя рекомендація така: бажаю нам усім 36 і 6.
Давайте берегти один одного. Збережемо Україну!"

Звернення Володимира Зеленського щодо повернення додому громадян, які перебувають за кордоном.

Володимир Зеленський пояснив співгромадянам, котрі наразі перебувають поза межами країни, як вони зможуть повернутися додому. Президент закликав таких осіб реєструватись у системі ДРУГ: https://friend.mfa.gov.ua/#/ Це допоможе дипломатам та спростить формування списків громадян, які мають терміново повернутися додому. Ті, кому не вдасться зареєструватися, мають звернутися до українського посольства чи консульства на території країни перебування. Це можна зробити електронною поштою або ж за телефоном гарячої лінії. Контакти на сайті МЗС: http://bit.ly/2WkUZab Крім того, Президент повідомив про створення хабових точок, потрапивши в які, українці зможуть дістатися додому безкоштовно або за пільговими цінами. Це Стамбул, Дубай, Абу-Дабі, Прага, Берлін, Варшава, Перемишль, Відень, Братислава, Рига та Вільнюс. Уся детальна інформація невдовзі буде на офіційному сайті МЗС: https://mfa.gov.ua/ Також Володимир Зеленський поділився таким переліком корисних посилань: • Оперативна карта роботи пунктів пропуску на час карантину: http://www.customs.gov.ua/?p=533 Канали комунікації Міністерства охорони здоров’я: • Сайт: http://moz.gov.ua/ • Сторінки у Facebook: www.fb.com/moz.ukr та https://www.facebook.com/moz.ukr/ • Twitter: https://twitter.com/MoH_Ukraine • YouTube-канал: http://bit.ly/39ZKKfo • Офіційні Telegram-канали: @mozofficial та Коронавірус_інфо – @COVID19_Ukraine • Відповіді на основні запитання про COVID-19: http://covid19.com.ua • Instagram: @yemets.moz

Geplaatst door Офіс Президента України op Dinsdag 17 maart 2020

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше