Скандальний забудовник Максим Микитась може опинитися за гратами вже у понедылок.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура просить суд стягнути в дохід держави заставу 80 млн гривень, внесену за колишнього депутата Верховної Ради Максима Микитася (депутатська група "Воля народу"), якого САП та НАБУ підозрюють у привласненні 82 млн держкоштів під час обміну квартир для військових Національної гвардії.

Про це повідомив заступник голови САП Максим Грищук.

"Хочемо стягнути заставу", - сказав він.

Причину, через яку САП хоче стягнути заставу в дохід держави, Максим Грищук не пояснив, зазначивши лише, що в п'ятницю, 27 березня суд винесе рішення за цим клопотанням.
Та причина невдовзі стала відома.

Сьогодні, 27 березня, о 10:00 суддя Вищого антикорупційного суду Біцюк А.В. заслухав представлення САП і НАБУ про стягнення на 80 млн застави в зв'язку з тим, що Микитась порушив умови застави і зустрічався з фігурантами справи.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Суд перенесли на понеділок, 30 березня.

Нагадаємо, Максима Микитася у січні 2020 року зняли з літака при спробі вильоту з України.

У жовтні 2019 апеляційна палата ВАКС взяла Микитася під варту з альтернативою 80 млн грн застави. Таке рішення суд ухвалив за результатами розгляду скарги САП. Пізніше за нього внесли цю суму і він вийшов із СІЗО. Також на екснардепа поклали низку обов'язків.

Як встановило слідство, екснардеп та колишній президент "Укрбуду", використовуючи підконтрольні йому будівельні компанії, діючи за попередньою змовою з екскомандувачем Національної гвардії, генеральним директором компанії-забудовника, приватним оцінювачем та іншими особами, організував корупційну схему з заволодіння нерухомістю Національної гвардії України.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Максим Микитась хотів втекти з України

Як повідомляв портал Знай.ua, стало відомо на що Микитась витратив гроші "Укрбуду"

Також Знай.ua писав про шахрайську піраміду "Укрбуду" Максима Микитася