Голова парламенту України Дмитро Разумков підтримав вимогу Миколи Томенка відмовитись партіям та депутатам від бюджетних коштів на користь охорони здоров`я.

“Можу звернутися в тому числі і до народних депутатів. Я розумію, зарплата важлива, але, є ще “депутатські”, їх отримують усі. Я не можу змусити це робити, але, думаю, було б корисно підтримати гарну ініціативу і відмовитися в фонд бюджету для того, щоб витратити їх на більш важливі потреби”, – сказав Разумков.

Дмитро Разумков - фото Знай.ua
Дмитро Разумков - фото Знай.ua

21 березня лідер партії Громадський рух "Рідна країна" Микола Томенко на свої сторінці у Facebook закликав партії, які представлені в парламенті, відмовитись від бюджетного фінансування на користь боротьби з коронавірусом в Україні. Вчора голова партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко повідомив, що партія просить перенаправити всю суму бюджетного фінансування до Стабілізаційного фонду й використати для потреб медиків, які боряться з пандемією.

В свою чергу Томенко зазначив: "Чекаємо також на підтримку нашої пропозиції від Медведчука, Порошенка, Тимошенко і Вакарчука, щоб всі 283 мільйони 530.9 тисяч бюджетних гривень невідкладно пішли не на їхню партійну рекламу, а на боротьбу з коронавірусом! Щодо другої нашої поради - про відмову від другої депутатської зарплати (тобто коштів на депутатську діяльність, якої нині не має), то Разумков тут схитрив. Мовляв, змусити не можу, а просто звертаюся до депутатів з проханням відмовитися. Це рекомендація в нікуди, тому пропоную внести та розглянути Постанову ВР на позачерговому засідання 30 березня з такою назвою: «Про заходи щодо упорядкування окремих видатків Державного бюджету України», в якій передбачити обов‘язковість переведення коштів з статті видатків на так звану другу депутатську зарплату до стабілізаційного фонду бюджету (за 10 місяців - це біля 150 мільйонів гривень)."

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Скріншот посту Миколи Томенка у Facebook

Політик також закликав скоротити зарплати іншим посадовцям, включно з наглядовими радами держпідприємств, які останнім часом шокували суспільство своїми преміями та окладами.