Народний депутат від фракції "Слуга народу " Олександр Куницький заявив, що Державна архітектурно-будівельна інспекція готує українцям справжній сюрприз, а точніше схему, яка допоможе викачувати мільйони з будівельників.

Відповідний допис він оприлюднив на власній Facebook-сторінці.

"Ще за часів Януковича, в період світанку "кліщів ДАБІ" народилася схема із сертифікацією виконробів. Непогана нажива назрівала за цим напрямком - акредитація якоїсь саморегульованої організації, навчальні курси, програма підвищення кваліфікації, видача сертифікатів, реєстр, а потім і перевірки ... Гроші повинні були надходити з усіх боків, від виконробів, будівельних компаній, навчальних центрів, навіть з бюджету. Але навіть тоді, схема - не пройшла. Ринок відстояв свою позицію і не дав можливості створити чергову корупційну схему, не дивлячись на часи тотальної корупції", - написав він.

Корупція, фото: Пресслужба НАБУ
Корупція, фото: Пресслужба НАБУ

Наразі ж, за його словами, цю "схему" активно просувають, і якщо це вдасться це зробити для ДАБІ, то українців "обдеруть до нитки":

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

"Пройшли роки і нам знову намагаються нав'язати ту саму схему часів Януковича, яку навіть при Порошенко не пропустили. За 10 років очікувань, апетити тільки виросли... Тепер під атестацію підпадають додатково професії: виконавець робіт, головний державний інспектор, головний інспектор будівельного нагляду і інші посадові особи, які виконують функції "виконавця робіт"… Щорічно така схема буде приносити її власникам понад мільярд гривень виходячи з оцінок, так як в будівельній галузі більш 25 тисяч підприємств, які заявляють будівництво, як основний вид діяльності".

Скріншот допису

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше будинок Зеленського "взяли в облогу" розлючені і працьовиті: чого вимагають від президента

Як повідомляв портал "Знай.ua", Офіс Зеленського оточили українці з цілою низкою вимог - чого хочуть від президента за 5 років, відео та фото

Також "Знай.ua" писав, "Ні" продажу землі — копи ледь стримують навалу під Радою, гніву людей немає меж