Команда президента України Володимира Зеленського в умовах кризи зробила ставку на отримання грошей від МВФ, а для цього було необхідно прийняти закон про ринок землі. Про це розповів директор Київського центру політичних досліджень і конфліктології Михайло Погребинський у недавньому коментарі виданню "Погляд".

"Президента залякали колапсом економіки і дефолтом. І оскільки Зеленський, мабуть, нічого не розуміє в таких речах — його переконали в необхідності відкрити ринок землі", — пояснив експерт.

Більш того, є професійна думка, уточнив політолог, що в нинішній ситуації Україні було б краще скористатися форс-мажором і оголосити дефолт, але прийнявши цей закон, Зеленський допустила політичну помилку.

Цілком очевидно, підкреслив Він, що після такого рішення він буде втрачати підтримку населення і відкриває перспективу для невдоволення значної частини громадськості, яка за нього голосувала.

Цим скористаються "Опозиційна платформа — За життя" на чолі з Віктором Медведчуком і "Батьківщина" на чолі з Юлією Тимошенко, спрогнозував фахівець.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще