Необхідно якнайшвидше призначити міністра енергетики та захисту довкілля, який виведе енергогалузь з кризи та не допустить відключення постачання електроенергії споживачам. Про це написав народний депутат України, член фракції "Європейська солідарність" Олексій Гончаренко на своїй сторінці у Facebook, передає Обозреватель.

"Україна може залишитися без світла. І це кажу не я, це визнає Міністерство, в яке не можуть вже 3 тижні призначити міністра. Чи не те це міністерство, яке ще два тижні тому видавало феєричні звернення до громадян з закликом не платити за комуналку? А тепер воно говорить: так, постачальники електроенергії можуть отримати статус дефолту. Чи не те це міністерство, яке п'ять місяців не вирішувало проблем галузі? Яке покривало імпорт електроенергії з Росії, коли зупинялися українські станції?", – написав Гончаренко.

Він повідомив, що звернувся до президента, прем'єра та спікера парламенту з вимогою не допустити відключень споживачів, у тому числі й населення, від електроенергії та призначити компетентних керівників в енергетичній галузі.

"Я не хочу, щоб у лікарнях, в які вся країна збирає гроші на нове обладнання, вимкнули світло. Тож я звертаюсь до цієї влади з вимогою вжити усіх заходів, щоб не допустити блекауту в Україні! І нарешті змінити своїх ставлеників на енергетиці, призначити міністрів, навести лад з головами державних компаній", – наголосив Гончаренко.

Нагадаємо, раніше пресслужба Міністерства енергетики та захисту довкілля України попередило про можливе припинення поставок електроенергії споживачам через низький рівень оплати.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

В свою чергу лідер Радикальної партії Олег Ляшко заявив, що дії голови енергетичного комітету ВР Андрія Геруса призвели до колапсу в енергетичній галузі і його необхідно усунути від впливу на енергетику.