Бізнес-спільнота не виключає можливості припинення ділових стосунків з підприємствами, афілійованими з народними депутатами, які саботують прийняття антиколомойського закону.

Спільнота БІЗНЕС 100 вимагає від Верховної Ради України термінового розгляду законопроекту 2571-д, який блокує можливість повернення націоналізованих банків старим власникам та відкриває шлях для отримання міжнародної фінансової допомоги. Про це йдеться у зверненні спільноти.

«Члени спільноти — національні інвестори — вважають, що для подолання наслідків пандемії та глобальної економічної рецесії Україна потребує макроекономічної допомоги МВФ. Український бізнес засуджує спроби штучно затягнути процес розгляду та прийняття цього законопроекту. Вважаємо, що персональну політичну відповідальність за деолігархізацію країни та вихід з кризи несе президент України Володимир Зеленський, вплив якого на фракцію Слуги народу є та має бути визначальним», — сказано у зверненні.

«Швидке прийняття законопроекту є чітким показником реальності виконання політиками своїх передвиборних обіцянок», — констатують бізнесмени.

«Крім того, наша спільнота не виключає можливості припинення ділових стосунків з бізнесами та підприємствами, афілійованими з народними депутатами, які саботують прийняття законопроекту 2571-д. А також ми залишаємо за собою право закликати інші бізнес-спільноти та окремі бізнеси до публічного нерукопотискання представників компаній, що можуть бути причетними до руйнації вітчизняної економіки через неприйняття відповідного законодавчого акта».

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Законопроект 2571-д, відомий як антиколомойський закон, встановлює що суди не можуть приймати рішення, які призведуть до зупинки розпочатої процедури виведення неплатоспроможного банку з ринку або його ліквідації.

В першу чергу цей закон стосується ПриватБанку, одним із співвласників якого до націоналізації був олігарх Ігор Коломойський.

Прийняття цього закону є однією з умов для продовження співпраці України з МВФ.

Спільнота БІЗНЕС 100 об'єднує власників бізнесу та національних інвесторів з різних секторів економіки та регіонів України. Вони також є представниками інших бізнес-об'єднань та асоціацій.