Припиняється робота найбільшого вугільного підприємства України - ДТЕК "Павлоградвугілля", а разом з ним ще 9 шахт і трьох збагачувальних фабрик. Причина - затяжна економічна криза в енергетиці України.

Компанія ДТЕК вимушено призупиняє роботу 10 шахт і трьох збагачувальних фабрик.

"Ми заявляємо про зупинку найбільшого вугільного об'єднання країни - Павлоградвугілля", - сказав генеральний директор компанії ДТЕК Максим Тимченко.

Шахти і збагачувальні фабрики працюватимуть ще 5 днів. З наступного понеділка видобуток зупиниться.

За словами експертів, в енергетиці країни наступила криза, оскільки українського вугілля більше, ніж його потрібно державі. Промисловці хочуть дешеву електрику, а працювати собі в збиток українські електростанції не можуть. Тому все менше підкидають вугілля до котлів.

Негативна ситуація в енергетиці посилюється загальним падінням економіки і пандемією коронавируса.

Нині мільйони тонн чорного золота лежать на складах мертвим вантажем, за який шахтарі ще не отримали грошей. Добувати нове вугілля в даний час немає сенсу.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

"Фактично, зупинка Павлоградвугілля - це зупинка вугільної галузі України. Це було найбільш вигідне об'єднання, з низькою собівартістю - в рази нижчою, ніж в державних шахтах", - сказав Тимченко.

Зупинити видобуток в шахті - це не просто повісити замок на вході.
Після довгого простою частина підприємств не зможе знову відновити роботу вже ніколи - забій дуже швидко руйнується і повернутися туди шахтарі вже не зможуть.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, для державних шахт підвищення ціни вугілля – це єдиний шлях до виживання

Як повідомляв портал Знай.ua, Волинець заявив про можливе закриття шахт Донбасу через проблеми з електропостачанням

Також Знай.ua писав, Зеленський таємно зустрівся з Коломойським та Ахметовим