Влада звітує, що збільшивши штрафи для паліїв, вона нанесла смертельний удар по підпалювачах сміття в Україні?!

Штрафи - справа важлива, але це одна із дуже багатьох необхідних умов, щоб зупинити «Україну у вогні».

Головне, як на мене, це відсутність державної політики щодо управління відходами. Експерти вважають, що нині в нашій країні біля 33 000 незаконних сміттєзвалищ і …

1 Сміттєпереробний завод в Києві?!

У свій час, у 2016 році, група експертів, депутатів і міських голів підготували пакет законів для створення правових та фінансових основ для економіки переробки відходів. Але Уряди Яценюка, Гройсмана і Гончарука, виконуючи настанови міжнародного бізнесу пакувальників, відмовилися підтримати наші Закони! Ну навіщо Кока-Колі і К. платити за забруднення екології - вони ж наші стратегічні партнери?! Альтернатива для інвестицій у створення системи роздільного сортування сміття та будівництва сміттєпереробних заводів - радикальне збільшення комунального платежа. Як ви розумієте, в країні бідних, це нереально в принципі!

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Отож, нинішнє напівекологічне міністерство знову презентує слайди щодо планів влади у сфері управління відходами.

Тільки сумна правда у тому, що цим слайдам більше 10 років! Лобісти пакувального бізнесу і корумповані чиновники вже освоїли мільйони доларів на конференції, презентації, гонорари і хабарі - а сміття і нині незаконно заповнює територію України. Місцева сміттєва мафія - родичі міських голів і керівників ОТГ, через приватизовану землю біля полігонів для братніх фірм, у свою чергу тероризує і відлякує поодиноких інвесторів неймовірними хабарями.

Отак, Україна потопає у смітті, яке викидають практично всі та від брехні влади, яка не може і не хоче створити правові й фінансові засади для економіки переробки побутового сміття.