На сайті Президента України з'явилася електронна петиція №22/094110-еп з вимогою дозволити роботу літніх майданчиків при ресторанах та кафе з 12 травня 2020 року.

Автор петиції - відомий економіст Юрій Атаманюк там виклав зміст прохання тисяч підприємців:

"Шановний Пане Президент!

Звертаюсь до Вас від імені сотень тисяч громадян України та десятків тисяч суб’єктів малого та середнього бізнесу, які працюють у сфері HoReCa (індустрії ресторанного та готельного бізнесу, компаній постачальників, виробників обладнання, продуктів харчування, послуг).

Прямо та опосередковано в цій сфері працевлаштовано до 800 тис. українців.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Доведеться заплатити сотні тисяч: в Україні виставляють величезні штрафи за газ Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Прошу Вашого втручання, як Гаранта Конституції (ст. 43 Кожен має право на працю, що включає можливість заробляти собі на життя працею…)

Наполягаю, що фінансово-економічні наслідки від карантинних заходів в існуючому вигляді, більш загрозливі для життя і здоров’я українців ніж вірус «COVID-19».

Більшість співробітників з 15 березня перебувають у вимушених відпустках за власний рахунок. Керівники бізнесів фіксують суіциідальні настої та загострення і прояв хронічних та виниклих серцево-судинних, онкологічних, нервових хвороб, інших.

Вже є фактом, що 30% підприємств цієї сфери не відновлять свою роботу, фактично збанкрутують, ця цифра збільшується щодня загрозливими темпами.

Враховуючи викладене, до загального переліку послаблень обмежувальних заходів пропоную додати позицію:

«З 12.05.2020 року дозволити роботу літніх майданчиків при ресторанах та кафе, при умові дотримання всіх заходів безпеки, а саме: контроль при вході; дезінфекції; масочного режиму працівників та відвідувачів; дистанція 1,5-2 м., та інших рекомендацій МОЗ».

Запуск роботи таких літних майданчиків дозволить підтримати малий та середній бізнес України, забезпечить функціонування до 100 тис. робочих місць, створить поштовх для відновлення економіки", - цитуємо текст петиції Юрія Атаманюка.

У своєму телеграм-каналі експерт Юрій Атаманюк так прокоментував створення електроної петиції:

"Друзі! Позавчора, в середу, я проводив зустріч з представниками бізнесу сфери HoReCa (готелі, ресторани, кафе а також їхні постачальники комплектуючих і продуктів)

За результатом цієї зустрічі, від імені малого та середнього бізнесу, мною розміщена петиція на сайті Президента.

Для всіх нас важливий кожен Ваш голос, голосуйте!", - пише Юрій Атаманюк.