Закупівлі здійснюються в компанії "Юнайтед Енерджі", пов'язаної з Ігорем Коломойським. Про це у відповідь на питання міністерки Ольги Буславець на селекторній нараді в Мінекоенерго повідомив член дирекції держкомпанії Сергій Колесников.

Він заявив, що "Центренерго" почала роботу газомазутних блоків. "Що стосується п'ятого блоку. Економічний ефект від цього є. Ситуація на газовому ринку всім відома. Ціна відома. Тому, порахувавши, не хаотично, не бездумно, зробили", – сказав Колесніков.

У відповідь на уточнювальне питання в.о. міністерки Буславець, хто постачає газ на держпідприємство, Колесніков відповів: "Ресурс? Це фірма "Юнайтед Енерджі". Ми платимо, ми законтрактували".

Також Буславець зажадала підготувати на чергове засідання інформацію про те, на яких умовах укладено контракти, на якій біржі проведена закупівля, а також попросила надати економічне обґрунтування таких дій. "Нагадую, було витрачено багато державних коштів на переведення енергоблоків із антрациту, який вже не видобувається у нас, а розміщений на ОРДЛО, для того щоб перевести їх на роботу на марці "Г", який видобувається, зокрема, на державних шахтах. У нас інформація, що є великий профіцит цього вугілля на складах. Відпрацюйте це питання з точки зору оптимізації роботи ваших блоків, і я хочу бачити економічне обґрунтування цих дій", – звернулася до Колеснікова Буславець.

Нагадаємо, що першим і найбільшим імпортером російської електроенергії після відкриття імпорту з ініціативи Андрія Геруса стала компанія "Юнайтед Енерджі", яку пов'язують із Ігорем Коломойським.

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Восени 2019 року ЗМІ оприлюднили інформацію, що держкомпанія "Центренерго" підписала контракт на закупівлю російського вугілля на 400 млн грн з невідомою бориспільською фірмою "Нафта Форс", засновник і директор якої має безпосередній стосунок до діяльності групи "Приват" Коломойського. Причому "Центренерго" закуповувало вугілля за 2500 грн за тонну, що було значно вище за ціну, розраховану за формулою "Роттердам+", яка становить 1740 грн за тонну.

Водночас вироблену з цього вугілля електроенергію, за даними розслідування "Бізнес-Цензора", компанія продає за заниженим тарифом підприємствам, зокрема феросплавним заводам, власниками яких є Ігор Коломойський і Віктор Пінчук.

Нагадаємо, Михайло Волинець напередодні заявив, що борг "Центренерго" перед держшахтами вже досяг пів мільярда гривень.