Виконуючим обов'язки голови правління ПАТ «Аграрний фонд» став 33-річний Богдан Банчук, син екс-заступника генпрокурора Миколи Банчука. Про це повідомляє Центр протидії корупції (ЦПК), передає InfoResist.

Як відзначають в ЦПК, Микола Банчук з кінця 80-х обіймав різні посади в органах прокуратури.

«При Кучмі був прокурором Чернівців, прокурором Херсонської області і заступником прокурора Києва. При Ющенко очолив департамент Моз (що ??). При Януковичі — заступник начальника управління ГПУ. Вершина його кар'єри — посаду заступника генпрокурора після Майдану. Запам'ятався тим, що в травні 2014 наказав відпустити кілька сепаратистів, затриманих після заворушень в Одесі. Згодом його знизили до посади старшого помічника Генпрокурора. Але такий кадр згодився і нової влади. Минулого літа Банчук став консультантом голови СБУ Баканова», — йдеться в повідомленні.

За даними ЦПК, Микола Банчук з дружиною нажили вражаюче стан: 5 будинків, в тому числі на 440 квадратів в Чернівцях, 112-метрові апартаменти в Києві, понад 10 земельних ділянок, $ 400 000 тільки у вигляді готівки, Mercedes GL350, ювелірка, гаражі, офіси.

«Але давайте про сина. Починав в МЗС, а після Майдану, коли батько став заступником генпрокурора, у 27 років став заступником голови РДА на Буковині, звідки родом Банчук-старший. Згодом працював у структурах Укроборонпрому і ось вчора став керівником Аграрного фонду. Як тобі таке, Маск? Але ви тільки подивіться на стан Банчука-молодшого. Ще студентом став власником 140-метрових апартаментів в Києві. Крім того, разом з дружиною володіють однією квартирою в Києві на 135 квадратів, будинком на 350 квадратів, 17-ма земельними ділянками, їздять на Мерсі і Лексусі загальною вартістю 1,4 млн грн.», — пишуть в ЦПК.

Популярні новини зараз
Melovin заліз у ванну голяка, і взявся позувати: красу не приховала навіть піна "Сюрприз" напередодні зими: комунальники заявили про підвищення тарифу на 40% Школярам переписали навчальну програму: як зміняться уроки у 5–7 класах Українцям відмовлятимуть у лікуванні: хто залишиться без медичної допомоги
Показати ще