Про це заявив директор енергетичних програм Центру Разумкова Володимир Омельченко, який також є співавтором документа.

«Досить скорегувати (енергостратегії, - ред.) в залежності від ситуації і економічних показників, а також з точки зору попиту, споживання, генерації. Тобто, основних показників», - сказав Омельченко.

За його словами, Енергостратегія-2035 – збалансований документ, в рівній мірі враховує інтереси всіх учасників енергогалузі.

«Якщо б все, що там записано, намагалися виконати, то ситуація енергетика була б набагато краще, ніж зараз. Тому що вона досить збалансована, заходи і цілі спрямовані на те, щоб збалансувати інтереси споживачів і постачальників – з одного боку. А з іншого боку – у цій стратегії немає абсолютно ніякого лобізму. Ні в одній з галузей», - сказав Омельченко.

Нагадаємо, 28 квітня Міністерство енергетики та захисту навколишнього середовища України затвердило новий Прогнозний енергетичний баланс України на 2020 рік, який передбачає загальне зменшення споживання на 9,5%.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого В Україні готується революція у житловій сфері Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Раніше в. о. міністра енергетики та захисту навколишнього середовища Ольга Буславець повідомила, що для виведення енергетики з кризи Минэкоэнерго пропонує ряд антикризових заходів, серед яких: вирішення проблеми боргів на ринку електроенергії, відновлення роботи вугільної галузі, стабілізація роботи АЕС і ТЕС, а також знаходження компромісу з міжнародними інвесторами щодо розміру зеленого тарифу.