Про це повідомляє прес-служба компанії.

Згідно з повідомленням, якщо в липні-вересні 2019 року вартість 1 кВт * год для Укрпошти сягала більше 2,20 грн (з урахуванням ПДВ та тарифу на передачу), то останні півроку компанія купує електроенергію за 1,65-1,93 грн. і ця ціна змінюється тільки залежно від балансу попиту і пропозиції на ринку.

«А це мінус 15-25% витрат, у розрахунку на рік, у порівнянні з ситуацією річної давності, становитиме понад 20 млн грн економії. Суттєва сума для компанії», - зазначає прес-служба.

Також повідомляється, що електроенергія для Укрпошти третя по велечині стаття витрат в залежності від сезону компанія споживає від 3 до 5 млн кВт годин електроенергії.

«Ми як ніхто, мабуть, відчули результати поліпшення конкуренції на ринку електричної енергії в останньому кварталі минулого року і відзначаємо важливість збереження конкуренції на ринку і на майбутнє. Вільний конкурентний ринок з рівним доступом і мінімальним втручанням робить свою справу», - цитує прес-служба заступника генерального директора з закупівель Укрпошти Олександр Наход.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Нагадаємо, на початку ма компанія "Інтерпайп", яка належить олігарху Віктору Пінчуку, поскаржилася на те, що ціна на електроенергію для підприємств в Україні нібито дорожче, ніж в європейських країнах і попросила допомоги в президента Володимира Зеленського.

У теж час, за словами нардепа Олексія Кучеренка з посиланням на аудований звітність, Інтерпайп заощадив 70 млн доларів США на електроенергії в 2019 р., знизивши цю статтю витрат на 9%.