Як пишуть Букви, заступник голови Офісу Президента Сергій Трофімов активно лобіює кандидатуру Віталія Туринка на посаду заступника голови Укравтодору, звеличуючи при цьому його нібито суттєвий внесок в реалізацію програми «Велике Будівництво» у Запорізькій області.

«Продовжуємо робити ставки на нові обличчя і «вирощувати» на обласному рівні ефективних державних менеджерів. Тому найближчим часом Офіс Президента запропонує Кабміну кандидатуру одного з голів ОДА на посаду заступника голови Держагентства автодоріг України. Упевнений, що його призначення може додати позитивної динаміки в реалізацію програми «Велике будівництво», - написав Трофімов у своєму телеграм-каналі.

Втім, ефективність нещодавно відставленого губернатора (20 травня замість Віталія Туринка головою Запорізької ОДА призначений Віталій Боговін) ставлять під сумнів як представники Кабміну, так і запорізькі депутати.

Група депутатів від «Слуги народу» із Запоріжжя недавно виступила зі зверненням, в якому закликала звільнити Віталія Туринка, підозрюючи його у зв'язках з колишнім корумпованим губернатором.

«У лютому близько 10 депутатів «Слуги народу» зробили заяву про необхідність заміни голови області, оскільки він нібито перебуває під впливом колишнього голови області Костянтина Бриля», - пишуть Букви.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

А віце-прем'єр Михайло Федоров повідомив, що під керівництвом Туринка Запорізька область за 9 місяців скотилася на 3 місце з кінця в рейтингу ефективності голів ОДА.

Водночас, як зазначає видання Евромедиа 24, в області на широку ногу були поставлені схеми відкатів при виконанні дорожніх робіт.

«Схема вийшла «майже легальна», - пише видання, - фірма виграє тендер на кілька десятків мільйонів, виконує роботу, офіційно оплачує будматеріали, бензин, дизпаливо своїм контрагентам, потім отримує оплату своїх робіт з обласного бюджету. Але з двома маленькими зауваженнями: без покупок будматеріалів і палива у «правильних» фірм підрядник потім нічого не отримає за свою роботу з бюджету, а ціни у цих «правильних» фірм на 30-40% вищі за ринкові».

Як резюмує видання, останні кадрові перестановки свідчать про те, що оточення президента воює за найбільш ласий шматок бюджету, пов’язаний з програмою Президента «Велике будівництво».