Український блогер і активіст Іван Оберемко звернув увагу на допис народного депутата від фракції "Слуга народу", голови Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Данила Гетманцева, у якому нардеп спробував прокоментувати стрілянину в Броварах. Народний обранець спробував апелювати до класика соціологічної думки Макса Вебера з його ідеєю державної монополії на насильство. Однак блогер дуже просто вказав на безпідставність апеляції до авторитету грубим виразом, який, виходячи з коментарів та лайків, оцінили його підписники.

Відповідні публікації були розміщені в соціальній мережі Facebook.

""Держава є монополія на легітимне насильство".

Макс Вебер

Ми повинні вирішити для себе, раз і назавжди: або у нас стріляють на вулицях / захоплюють будівлі / палять фаєри / перекривають вулиці т.зв. "Активісти" або у нас ДЕРЖАВА!

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Все просто. Ми всі. Раз і назавжди", - написав Гетманцев.

Скріншот Facebook
Скріншот Facebook

Критика ж позиції депутата була ще лаконічнішою: "Дивіться який х**сос".

Імовірно, цією сатиричною ремаркою Оберемко вказав на те, що у нинішніх українських реаліях державна монополія на насильство є неприйнятною через низку обставин, у тому числі проблеми корупції, моральної та політичної відповідальності, або навіть питання легітимності чинної влади.

Цю думку підхопили і в коментарях. "Група приватних осіб отримала доступ до державних функцій і використовує державні інститути для досягнення особистих цілей.

І тут з'являється до*б***б з цитатою Вебера у якого "все просто". Клас. Дякую, контент топ", - написав один з користувачів Facebook.

Скріншот Facebook
Скріншот Facebook

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Після жорстокої перестрілки під Броварами зникли машини, на яких розкачувала банда - введено план "Перехоплення".

Як повідомляв портал Знай.ua, "Братків", які обстріляли маршрутку в Броварах, затримали, - "Ділять бізнес".

Також Знай.ua писав, що Філатов висловився про бійню у Броварах, у мера Дніпра здали нерви - "Розстріляти без суду і слідства".