Про це заявив народний депутат України Муса Магомедов.

«З одного боку, говоримо про те, що потрібно підтримувати бізнес, а тим часом додаткові навантаження на нього перекладаємо. Я вважаю, що тут точно можна було переносити (підвищення ренти, - ред.) або продовжувати введення до того моменту, як з рецесії зможе вийти в цілому економіка і металургія теж. Тому що дуже істотне зниження обсягів реалізації у всіх металургів. Наскільки я пам'ятаю, там відсотків на 20 падіння ринку», - сказав Магомедов.

Раніше компанія ArcelorMittal закликала депутатів відстрочити на рік підвищення ставки ренти на видобуток залізної руди, що передбачено змінами до Податкового кодексу (законопроект №1210). У компанії підкреслили, що підвищення рентної плати зараз призведе до втрати ринків збуту та джерел валютних надходжень, скорочення робочих місць, суттєвому зменшенню платежів у державний і місцеві бюджети, а також погіршення стану економіки.

Нагадаємо, закон про внесення змін у Податковий кодекс України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві (законопроект №1210) був прийнятий Верховною Радою 16 січня 2020 року і підписаний президентом лише 21 травня.

Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко повідомив, що закон в даний час обговорюється з метою його коректування.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще