Про це повідомив народний депутат Валентин Наливайченко під час брифінгу у Верховній Раді.

"Слідча комісія буде розслідувати, чому енергетика України опинилася зараз в катастрофічному кризі. Причому криза системний і всеосяжний - вперше за роки незалежності за масштабами і наслідками", - сказав Наливайченко.

За його словами, до кризи в енергогалузі навели конкретні особи і топ-чиновники, і депутати будуть наполягати на притягненні їх до відповідальності.

"Ми будемо наполягати на розслідуванні та притягнення до відповідальності всіх причетних до кризи в українській енергетиці", - підкреслив народний депутат.

Наливайченко також повідомив, що «Батьківщина» володіє достовірними даними про те, що дії голови парламентського комітету з питань енергетики ( Андрія Геруса - ред.) і посадових осіб Національної комісії, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, мотивовані ззовні, і привели до катастрофи в українській енергетичній галузі. За його словами, їх дії мають ознаки державної зради, оскільки саме вони ініціювали і домоглися відновлення імпорту електроенергії з РФ.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Нагадаємо, раніше голова Незалежної профспілки гірників Михайло Волинець заявляв, що енергетична криза і зупинка вугільної галузі України була спровокована діями голови парламентського комітету Андрія Геруса.

У свою чергу народний депутат, перший заступник комітету з питань енергетики і ЖКГ Олексій Кучеренко заявляв, що імпорт російської електроенергії, пролобійований головою енергетичного комітету ВР Андрієм Герусом, призвів до падіння промвиробництва та зростанню рівня безробіття в Україні, а також повідомляв, що на ринку електроенергії проводяться підозрілі угоди, на яких заробляють мільйони завдяки «схеми Геруса» близькі до нього компанії.