Telegram-канал Інсайдер UA опублікував листування учасника переговорів з боку ЄС та представника українського бізнесу.

Згідно з листуванням, якщо Мінекономіки введе квоти на імпорт добрив, Євросоюз зі свого боку в дзеркальних обсягах знизить квоти на імпорт курятини з України, зерна та інших товарів.

Європейські партнери вже проінформували головного лобіста «квот Фірташа» – заступника міністра економіки та торгового представника України Тараса Хитавицю, про наслідки введення таких обмежень.

Нагадаємо, так звані «квоти Фірташа» – це обмеження імпорту в Україну мінеральних добрив з ЄС та інших країн. В даний час введення цих квот активно просуває Мінекономіки.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Введення обмежень призведе до того, що компанії олігарха Дмитро Фірташа зможуть повністю монополізувати вітчизняний ринок мінеральних добрив, що відразу ж призведе до зростання собівартості продукції АПК, як слідства на 20-30% зростуть ціни на продукцію для кінцевого споживача – простого українця.

Українські аграрії виступили проти таки відверто лобістських дій Мінекономіки та закликають владу не допустити введення «квот Фірташа». У багатьох містах по всій Україні, в тому числі в Києві, пройшли численні акції протесту. Якщо влада не прислухається до закликів фермерів, аграрії готові вийти на всеукраїнську акцію проти монополії Фірташа.