Про це пише голова Держекоінспекції Андрій Мальований на своїй сторінці у мережі Facebook.

"Сьогодні відбулася моя пресконференція в інформаційному агентстві Українські Новини. На ній я озвучив свої перші кроки на посаді голови Держекоінспекції.

Крок 1. Держекоінспекція повинна отримати СТАТУС правоохоронного органу.

Нині відповідно до Закону «Про захист навколишнього середовища» Держекоінспекція тільки виконує функції правоохоронного органу, відповідний статус за інспекцією поки не закріплений.

Необхідна постанова Кабміну, аби змінити Положення про Держекоінспекцію та закріпити статус правоохоронного органу. Цей статус повинен бути не просто задекларований законом, а й реалізовуватися.

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Це дасть можливість підвищити штрафи за перешкоджання діяльності працівника ДЕІ до 200 000 грн під час виконання своїх службових обов'язків.

Крок 2. Провести аудит роботи Держекоінспекції за попередній період.

Я ініціював комплексний аудит діяльності Держекоінспекції, аби зрозуміти:

• кількість дійсно нарахованих штрафів;

• кількість дійсно стягнутих штрафів;

• кількість коштів, що надійшли до держбюджету.

На жаль, ці цифри різняться. А мали би бути однакові. І лише дослідивши різниці в цифрах за напрямками й об’єктами, можна скорегувати роботу Держекоінспекції максимально ефективно. На аудит відводиться місяць. За результатами затвердимо програму роботи інспекції на наступний період.

Крок 3. Я підтримуватиму законопроєкт про державний екологічний контроль, який повинен стати основним в діяльності Держекоінспекції."

Сьогодні відбулася моя пресконференція в інформаційному агентстві Українські Новини. На ній я озвучив свої перші кроки...

Geplaatst door Андрій Мальований op Donderdag 11 juni 2020