Головне джерело роботи з дискредитації діяльності президента України Володимира Зеленського може перебувати в його Офісі - пишуть Власти.нет. Про це йдеться у статті «Таємне стає явним. Як і чому Єрмак «зливає» Зеленського», опублікованій у виданні «Политека».

«Мова йде про максимальне ослаблення позиції Зеленського, зменшення його впливу на процеси прийняття рішень, з чим Єрмак (голова ОПУ Андрій Єрмак – Ред.) успішно справляється. Він приготував для президента приємну «теплу ванну», в якій той вже розслабився і фактично передав кермо правління країною в руки глави свого Офісу – у руки людини, що фігурує у трьох кримінальних провадженнях, який виставив на торги національні інтереси і є, по суті, потенційним ворогом української держави», – наголошується в статті.

Автор вказує, що за наявною інформацією, Єрмак діє не за власною ініціативою, а цілком конкретного замовлення: «Він вже отримав $40 млн за виконання замовлення Кремля щодо Зеленського. Причина замовлення, як нам стало відомо, проста – Зеленський не підтримує бажаний для замовника курс», – зазначає він.

Також при деструктивному участю голови ОПУ Зеленський провів «сумнівну ротацію» в оборонній сфері: «призначив нового главу Військово-морських сил ЗСУ – змінив адмірала на контр-адмірала, який вважається більш лояльним до президента», – йдеться у статті.

Автор зазначає, що вплив Єрмака на Верховну Раду і монобольшінство також не сприяє зімкненню в рядах влади та конструктивної роботи.

Популярні новини зараз
Міносвіти підтримало нові правила для учнів: що заборонять у школах Школярі будуть вдома довше: скільки триватимуть зимові канікули Літні українці можуть залишитися без пенсії: кого прирекуть на голодну старість ТЦК отримає нові повноваження: зобов'яжуть приймати документ
Показати ще

«В «Слузі народу» панує повний безлад, і значний внесок зроблений саме Єрмаком, який плете внутрішньофракційні інтриги і налаштовує один проти одного різні групи впливу. А на деяких «неугодних» Єрмак нацьковує особисто президента. З його подачі Зеленський вплутався в конфлікт навколо прославлених плівок Єрмака, за які взявся НАБУ», – зазначає він.

Такі дії глави ОПУ, на думку автора, спрямовані не тільки на «відпрацювання гонорару», але і на узурпацію влади.

«Він вибудовує свою політику на шкоду своєму другові Зеленському, який чи то не бачить, чи то просто не хоче бачити, як його дурять. Успішно виконує своє завдання, суть якої – посіяти керований хаос в країні, після чого Зеленський повернеться на звичну йому сцену. І він досить успішно з нею справляється», – підкреслюється в статті.