Місцеві вибори в Україні, які повинні відбутися 25 жовтня, можуть перенести через пандемію спричинену коронавірусом. У понеділок, 15 червня в Українському кризовому медіа центрі на онлайн-конференції Комітету виборців України відбудеться дискусія про "Майбутні місцеві вибори в Україні в умовах пандемії".

Скріншот повідомлення
Скріншот повідомлення

Ситуація із поширенням коронавірусу досить разюче вплинула на організацію виборчий процесів та проведення виборів в усьому світі. Досвід понад 50 країн у перенесенні місцевих виборів невтішний. Планово вдалося провести голосування лише одиницям.

Навесні десятки держав мали провести загальнонаціональні, місцеві вибори чи референдуми. Та далеко не всім це вдалося.

За даними Міжнародного інституту демократії та сприяння виборам (International IDEA), понад 50 держав світу, у зв'язку з пандемією, вимушені були перенести проведення виборів та референдумів. За словами експертів, однозначної впевненості у плановому проведенні довгоочікуваних місцевих виборів поки немає. Й досі залишаються невирішеною ціла низка питань - від нестачі фінансування у щонайменше 1 млрд грн до технічних перепон з організації, власне, умів на виборчий дільницях.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

"У більшості держав ішлося про перенесення місцевих виборів. У Великій Британії на 1 рік відтерміновано вибори міського голови Лондона, у Румунії перенесено загальні місцеві вибори, у Франції — другий тур загальних місцевих виборів. А провести планові голосування вдалося лише одиницям", - заявив аналітик ВГО "Комітет виборців України" Денис Рибачок.

У деяких країнах довелося відтермінувати навіть загальнонаціональні вибори — так, парламентські вибори в Сербії, Ефіопії, Шрі-Ланці, президентські вибори в Польщі та Болівії.

Вибори в Україні, Капитал
Вибори в Україні, Капитал

Відомо, що у Росії ж, Вірменії, Італії, Чилі перенесено низку референдумів. У США було відтерміновано проведення праймеріз напередодні виборів президента, запланованих на листопад 2020 року. У Іспанії, Італії, Австрії, Латвії, Мексиці, Бразилії, Аргентині, Перу, Тунісі, Нігерії, ПАР відтерміновано вибори в окремих місцевих громадах.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що партія Порошенка запропонувала Кличку очолити їх список та йти на вибори: "Я лідер".

Як повідомляв портал "Знай.ua", підвищення ренти на видобуток руди прискорить падіння рейтингу партії Слуга Народу.

Також "Знай.ua" писав, що Кернес мітить у крісло мера Харкова по третьому колу.