Розслідування НАБУ і САП по порушених справах проти бізнесмена Ігоря Коломойського триває, і навряд чи буде завершено до листопада 2020 року. Про це завив керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький в ефірі "Свободи слова" на ICTV.

"Приватбанк", "Укрнафта", "Центренерго" - це ті справи, які знаходяться у провадженні у детективів і прокурорів. Не можу погодитися на 100%-але з позицією колеги Артема (Ситника, директора НАБУ, - ред.) про наближення впритул, бо справа важка, справа триває вже 4-тий рік", - сказав Холодницький.

За його словами, по цих справах необхідно провести багато експертиз.

"Є складнощі з їх проведенням, оскільки бачачи такі назви установ та кейсів, яким треба давати економічний висновок, багато хто, якщо не втрачає свідомість, то робить все, щоб не бути причетним до цього. Це також є проблемою. Але слідство не зупинено, справи не закриті, і я, напевно, думаю, що за моєї каденції воно так і залишиться", - додав глава САП.

Нагадаємо, офіційно термін повноважень Холодницкого закінчиться в листопаді 2020 року.
Раніше директор НАБУ Артем Ситник заявив, що детективи бюро наближаються до оголошення підозри Ігорю Коломойському по справі "Приватбанку".

Як повідомлялося, влітку 2019 року в держкомпанії «Центренерго» був призначений новий менеджмент, який пов'язують з групою «Приват» Ігоря Коломойського.
За підсумками 2019 року збитки держкомпанії склали 2,5 млрд грн, у 2018 вона була прибутковою (1,4. млрд грн).

зокрема, в серпні "Центренерго" підписала договір на поставку вугілля з Росії на 400 млн грн з ТОВ "Нафта Форс", засновник і директор якої був оператором на АЗС ANP (входить у групу "Приват") в Києві. За інформацією видання «Цензор.немає», вугілля поставлявся за ціною 3 165 грн за тонну, що вдвічі більше від ринкової на той момент - 1 741 грн за тонну. Крім того, «Центренерго» початок постачати за заниженими цінами електроенергію на підприємства групи «Приват» - Нікопольський і Запорізькі заводи феросплавів, «Дніпроазот», а також трейдера «Юнайтед Енерджі».

12 травня народний депутат від "Батьківщини" Михайло Волинець і його колега з фракції "Європейської солідарності" Михайло Бондар закликали прем'єр-міністра Д. Шмигаля, а також в. о. міністра енергетики О. Буславец розібратися із закупівлею енергоносіїв для держкомпанії "Центренерго".

За даними розслідування Бігус.інфо вугілля на Центренерго поставляється через російські фірми бізнесменів, близьких до терористів «ДНР».
При цьому Радіо Свобода повідомила про постачання газу на Центренерго компанією Юнайтед Енерджі близькою до Коломойському. При цьому газ купується до напівдержавній Укрнафти нижче ринку і продається на Центренерго вище ринку.
«Юнайтед Енерджі» була першим і найбільшим імпортером електроенергії з Росії після відкриття імпорту по виправленню Андрія Геруса.