Про це заявив народний депутат Олексій Гончаренко в ефірі телеканалу «Україна 24».

«Коли ми говоримо про Андрія Геруса, мене, наприклад, дуже хвилює історія, яку я першим оприлюднив наприкінці травня, про те, як КП «Київтеплоенерго», комунальне підприємство продає електроенергію, кінцевим споживачем котрий є «Укрзалізниця», державне підприємство. Тільки між комунальним підприємством та державним відбувається наступне. Комунальне відпускає електроенергію за 1,31 гривні за кіловат, далі кілька фірм-прокладок приватних, а в кінці вже «Укрзалізниця» купує за 1,59 гривні», - сказав Гончаренко.

За його словами, збитки державної компанії «Укрзалізниця» від цієї схеми становлять понад 100 мільйонів гривень у місяць. Враховуючи, що схема діяла з початку року, на сьогодні загальна сума збитків перевищує півмільярда гривень.

Гончаренко також підкреслив, що глава енергетичного комітету ВР Андрій Герус не реагує на його заклик зайнятися розслідуванням цієї ситуації, а корупційна схема продовжує діяти.

«Тільки за ці 3 тижні держава знову втратила близько 70 мільйонів гривень. І все це кожен день триває. А Андрія Геруса і його енергетичний комітет це взагалі не хвилює. Хоча питання профільний, і ти можеш його вирішити дуже швидко. Збери комітет, виклич туди кілька зацікавлених осіб і розберися в цій ситуації, припини її. Але чомусь він не хоче цього робити», - розповів Гончаренко.

Популярні новини зараз
Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Нагадаємо, раніше народний депутат Олексій Гончаренко оприлюднив інформацію про корупційній схемі, що отримала назву «Золотий ключик», з постачання електроенергії «Укрзалізниці», на якій її ініціатори заробили понад 300 млн грн. Серед причетних до схеми називалися голова парламентського комітету з енергетики Андрій Герус, член НКРЕКП Дмитро Коваленко і власник трейдингової компанії «НЕК» Олександр Притика. Суть схеми полягала в тому, що КП «Київтеплоенерго» продавало електроенергію за ціною 1,31 грн кВт-год комерційним фірмам, які, перепродуючи її один одному, постачали струм «Укрзалізниці» за ціною 1,69 грн кВт-год. Тобто держава фактично втрачало 38 копійок на кожному кіловат-годину. За перший квартал 2020 року збитки держпідприємств від схеми "Золотий ключик" склав 321 млн грн.