Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов у середу, 17 червня, проігнорував участь у засіданні профільного парламентського комітету, на якому повинен був розповісти про плани щодо медичної реформи та їх відповідність вимогам МВФ.

Замість себе Степанов відправив двох заступників, хоча раніше анонсувалося, що з питання медреформи він проінформує депутатів особисто, повідомляє РБК-Україна.

"Степанов неодноразово критикував Уляну Супрун, називав її дії експериментом і закликав все міняти. Але далі слів досі не просунувся. Нагадаю, що його призначили міністром в кінці березня – а значить, був час сформувати хоча б рамкову концепцію подальших дій з реформування медичної сфери та почати діалог. Ховатися за спинами заступників довго не вийде - продовження медреформи від України вимагає МВФ. Не кажучи вже про те, що стан української медицини не влаштовує нікого - ані пацієнтів, ані самих медиків", - прокоментував політолог Олексій Голобуцький.

На його думку, питання продовження реформи охорони здоров'я потрібно виносити на Раду реформ, яку очолює Міхеїл Саакашвілі. А також провести відкриті парламентські слухання із залученням у тому числі представників МВФ.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Нагадаємо, у середу в парламентському Комітеті з питань здоров'я нації, медичної допомоги і медичного страхування у форматі відеоконференції відбулося чергове засідання, головним питанням якого мала стати доповідь глави МОЗ про плани щодо коригування медреформи.

Україна і Міжнародний валютний фонд домовилися про нову програму фінансування Stand-bу в розмірі 5 млрд доларів терміном на 18 місяців. Однією з умов надання фінансування є продовження медреформи.