Глава енергетичного парламентського комітету у своїй декларації спробував приховати корупційні доходи за позиками. Про це заявив політолог Валентин Гладких в ефірі каналу "Україна 24".

"Декларація пана Геруса - це його спроба пояснити свої доходи якимись міфічними позиками. Вона не є чимось оригінальним для українських реалій, у нас всі високі посадові особи, які раптово стають мільйонерами, пояснюють свої скарби виграшами в лотерею, спадщиною, подарунками, чим завгодно", - пояснив Гладких.

Андрій Герус, РБК
Андрій Герус, РБК

На його думку, декларація глави енергетичного комітету заслуговує уваги з стлроны антикорупційних та правоохоронних органів.

"Декларація Геруса заслуговує більшого, ніж вау-ефекти, здивування чи моральна оцінка. Вона заслуговує ретельного вивчення – є причиною таких доходів рішення пана Геруса щодо функціонування ринку енергетики", - сказав Гладких.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Нагадаємо, глава энергокомитета ВР Андрій Герус у своїй декларації за 2019 рік задекларував 38 млн грн. і увійшов у трійку найбагатших депутатів "Слуги народу". Ряд депутатів вважають, що Андрій Герус заробив статок завдяки корупційним схемам в енергетиці.

Раніше народний депутат Олексій Гончаренко оприлюднив інформацію про корупційній схемі, що отримала назву «Золотий ключик», з постачання електроенергії «Укрзалізниці», на якій її ініціатори заробили понад 300 млн грн. Серед причетних до схеми називалися голова парламентського комітету з енергетики Андрій Герус, член НКРЕКП Дмитро Коваленко і власник трейдингової компанії «НЕК» Олександр Притика. Суть схеми полягала в тому, що КП «Київтеплоенерго» продавало електроенергію за ціною 1,31 грн кВт-год комерційним фірмам, які, перепродуючи її один одному, постачали струм «Укрзалізниці» за ціною 1,69 грн кВт-год. Тобто держава фактично втрачало 38 копійок на кожному кіловат-годину.