«Укрзалізниця» проігнорувала рекомендації Антимонопольного комітету і вимоги учасників ринку до нової редакції договору на надання послуг з організації перевезення вантажів, заплановане введення його в дію з 1 липня слід відкласти. З таким проханням представники бізнесу звернулися до прем'єр-міністра України, повідомляється на сайті компанії «Укрметалургпром».

«Зважаючи на явну недопрацьованість положень нового договору, його суперечність з чинним законодавством, асоціації вимагають скасувати його введення до моменту завершення доопрацювання з урахуванням зауважень вантажовласників. На період доопрацювання редакції нового договору, асоціації вважають за необхідне продовжити термін дії чинного договору на надання послуг по організації перевезення вантажів залізницею», - йдеться у зверненні.

Представники асоціацій відзначили, що АТ «Укрзалізниця» формально поставилася до рекомендацій Антимонопольного комітету доопрацювати договір з організації перевезення вантажів залізницею з урахуванням зауважень і пропозицій операторів ринку, провівши лише імітацію обговорення цих зауважень.

«В оновленій редакції договору, опублікованій 31.05.2020 більшість спірних питань залишилися без змін. Підводячи підсумки, можна констатувати, що ситуація з проектом договору не змінилася. Обов'язкові для розгляду рекомендації АМКУ, з доопрацювання нової редакції договору «Укрзалізниця» не виконала», - констатується у зверненні.

Крім того, учасники ринку повідомили, що в цей період «Укрзалізниця», користуючись своїм монопольним становищем, чинила тиск на замовників.

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

«Перед планировавшимися «Укрзалізницею» датами введення нового договору, а саме з 01.04.2020 і з 01.06.2020, підприємства при оформленні плану перевезень в автоматизованій системі «МЕСПЛАН» отримували повідомлення про підтвердження планів тільки при умові підписання договору в редакції «Укрзалізниці», - наголошується у зверненні.

Нагадаємо, раніше екс-перший заступник Міністра промислової політики України Сергій Грищенко заявив, що від стабільної роботи «Укрзалізниці» залежить уся економіка країни, і в умовах кризи не можна піднімати тарифи на вантажоперевезення, оскільки це вдарить по базовим галузям.

У свою чергу, президент Асоціації "Укрведтранс", в яку входять оператори вантажних залізничних перевезень, Наталія Петриченко висловилася за введення мораторію на зміну цін на послуги «Укрзалізниці» на період кризи, що дозволить вантажовідправникам з меншими втратами пройти кризу.