До гірняків державних вугільних підприємств Львівщини, що другий день мітингують під Офісом президента України, вийшов президент України Володимир Зеленський, у якого вони запитала про факти корупції в держкомпанії «Центренерго» та відмову купувати вугілля держшахт.

Про це стало відомо з відео, яке опублікував один з мітингуючих, повідомляє PavlovskyNews.

"Я вам обіцяю - ми все зробимо. Дайте мені пару днів. Я зараз розберуся з" Центренерго ", чому вони не виплачують гроші. Їдьте додому до своїх родин, я розберуся", - заявив Зеленський.

Як повідомлялося, влітку 2019 року в держкомпанії «Центренерго» був призначений новий менеджмент, який пов'язують з групою «Приват» Ігоря Коломойського. За підсумками 2019 року збитки держкомпанії склали 2,5 млрд грн, в 2018 вона була прибутковою (1,4. млрд грн).

Після зміни менеджменту з серпня "Центренерго" переорієнтувалось з вугілля держ шахт на вугілля із Росії, яке закупалось через посередників близьких до Коломойського.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

На початку травня під час наради в Мінекоенерго в.о. міністра Ольга Буславец розкритикувала «Центренерго» за відмову від закупівлі вугілля державних шахт, борги перед шахтарями і початок закупівель природного газу у компанії «Юнайтед Енерджі», близької до олігарха Ігоря Коломойського, яка стала найбільшим імпортером електроенергії з Росії після так званої «правки Геруса» по відкриттю прямих поставок з РФ.

17 червня Кабмін визначив пріоритетним використання вугілля вітчизняного виробництва при виробництві електричної енергії на українських теплоелектростанціях, зокрема компанії «Центренерго». В.о. міністра енергетики Ольги Буславець використання «Центренерго» газу замість вугілля призводить до припинення роботи шахт, вимушеного простою і затримки виплати зарплат шахтарям. Прем'єр-міністр Денис Шмигаль зазначив, що тепер державне Центренерго буде активно закуповувати вугілля з державних шахт.