Про це Аріель Коен, директор Центру енергії, природних ресурсів та геополітики (Center for Energy, Natural Resources and Geopolitics - CENRG) заявив в рамках 7-го Саміту Українсько-американської робочої групи.

«Україні категорично необхідно вже сьогодні вводити тарифобразование, яке дозволить модернізувати енергомережі у відповідності зі стандартами 21 століття – Smart Grid мережі. Сьогодні в світі проводиться масштабна діджіталізація і автоматизація, інфраструктура оснащується на високому технічному рівні. І це буде абсолютно інша енергомережу» - відзначив міжнародний енергетичний експерт Аріель Коен.

За його інформацією, українські електромережі були побудовані в минулому столітті. «Українські мережі на 60-80% морально і фізично застаріли. Необхідні великі роботи по модернізації» - додав Коен.

За думку енергетичного експерта, ключовими факторами для залучення інвесторів є передбачуваність і стабільність умов ведення бізнесу в державі. «Що стосується енергійного сектору, витрати та інвестиції мають значні обсяги. І тому дохід і повернення відбуваються протягом тривалого часу. Нам необхідно створювати стабільні привабливі умови для інвесторів» - підкреслив Коен

Нагадаємо, українські та міжнародні експерти висловилися про необхідність впровадження в Україні стимулюючого тарифоутворення за європейською моделлю. На думку ЄВА, при впровадженні нової моделі варто враховувати міжнародний досвід країн, де успішно введено RAB регулювання, а саме – уникнути поділу бази активів на нову і стару і впровадити єдину ставку, рівну середньозваженої вартості капіталу – WACC.

Популярні новини зараз
Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще