Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі при Мінекономіки може засідати в заочному форматі. Про це заявила партнер ЮФ Sayenko Kharenko Анжела Махінова.

«Такий формат законодавчо передбачено, що комісія не може збиратися, а певні питання розглядати шляхом заочного голосування. Відповідно, якщо тут прям суто з юридичної точки зору, то говорити, що це щось екстраординарне або якесь неправильне, досить складно. Потрібно чекати результати, вже тоді коментувати. Але заочна форма прийняття рішення передбачена самим нашим законодавством», - сказала Махінова.

Вона також зазначила, що рішення комісії про введення або не введення мит на імпорт дизельного палива та скрапленого газу є резонансним, оскільки торкнеться всіх споживачів, що спровокувало підвищену увагу до засідання комісії.

«Продукт (дизпаливо, газ – ред.) дуже резонансний, це національний інтерес, оскільки торкнеться всіх, починаючи від споживачів фізичних осіб на полицях магазинів, і закінчуючи промисловими підприємствами, які теж постраждають», - сказала Махінова.

Нагадаємо, раніше політолог Кирило Сазонов заявив, що близькі до олігарха Коломойського люди намагаються домогтися введення акцизу на імпорт дизпалива і скрапленого газу, що призведе до підвищення цін на заправках.

Раніше повідомлялося, що ПАТ "Укрнафта", АТ "Укртатнафта" та АТ "Укргазвидобування" звернулися зі спільною заявою до Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства за фактом нібито антиконкурентних дій при поставках в Україну російського дизельного палива та скрапленого газу