Також за словами глави правління НАК НАфтогаз України Андрія Коболєва полегшується вибір постачальника.

Він підкреслив, що до впровадження змін процес міг тягнутися місяцями. З новими правилами можна змінити постачальника протягом трьох днів.

"Це сміливий, але необхідний крок для запуску роздрібного ринку газу. І я вдячний, що, незважаючи на коронавирусную пандемію, регулятор продовжує реформувати український ринок газу і змінив правила, щоб нарешті дати свободу вибору кожному українцю", - додав глава правління Нафтогазу.

Ціну газу для населення з лютого 2020 встановлюють за формулою "Амстердам плюс". Уряд Олексія Гончарука ввів, а уряд Дениса Шмигаля затвердив у меморандумі з МВФ (підписаний президентом Зеленським) цей підхід для визначення ціни газу для населення. Він передбачає включення вартості доставки газу з Нідерландів - біржа TTF.

Така ж формула - "Роттердам плюс" - діяла для розрахунку вартості вугілля для встановлення прогнозу вартості електроенергії виключно для промислових споживачів в період 2016-2019 років. Вона передбачала включення вартості доставки вугілля від хабів Амстердам - Роттердам - Антверпен для всього вугілля. Формулу скасували 1 липня 2019 з введенням ринку електроенергії. Після цього ціна вугілля та електроенергії для промисловців зросла.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще