Заступник міністра освіти та науки Єгор Стадний написав заяву про звільнення, відразу після признаяення Сергія Шкарлета очільником МОН через діаметрально протилежні позиції. Про це йдеться у інтерв’ю УП.

Освітяни та науковці неодноразово обурювалися щодо кандидатури Шкарлета через плагіат у наукових роботах, "дружбу" з міністром освіти і науки часів Януковича Дмитром Табачником та корупційні хвости. Вони виходили на акції протесту під Верховну раду та МОН.

"Для нашої команди – цінності, принципи і засади – це не порожній звук. Можливо, для всіх це виглядає задиранням носа чи пихою, але саме спільні засади дозволяють команді працювати набагато ефективніше, тому що ти не мусиш кожного разу звіряти годинники", - каже Стадний.

Школярі, скріншот: YouTube
Школярі, скріншот: YouTube

Відомо, що на співбесіді в Комітеті з питань освіти, науки та інновацій Верховної ради Шкарлет розповідав, що не проти скасувати ЗНО для заочників, але потім перестав про це говорити.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Шкарлет, фото: youtube
Шкарлет, фото: youtube

"Ми подали пропозиції збільшити загальну кількість державних місць на бакалаврат на 7%. В основному, акцент робиться на збільшення саме в галузі ІТ, і зменшенні на різноманітних соціально-поведінкових науках. Це, насамперед, галузь управління, менеджмент, на праві зменшення йде. Це з огляду на тенденцію на ринку праці, де на одну вакансію юриста 11 претендентів. Подивимося, що подасть Міністерство економічного розвитку і торгівлі і що затвердить уряд", - зазначає Стадний.

Зміни щодо вступу дітей з тимчасово окупованих територій, оскільки спекуляцій на цю тему багато.

Досі існувало два окремих механізми зі вступними іспитами, тобто без складання ЗНО.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, школярів більше не навчатимуть так, як раніше — що зміниться в українській освіті з 1 вересня

Як повідомляв портал "Знай.ua", чотири курортні країни відкривають кордони для туристів — де зможуть відпочити українці влітку

Також "Знай.ua" писав, Всеукраїнська школа онлайн - що зміниться для учнів, батьків та педагогів з 1 вересня.