Невдовзі ДЕІ зможе зайти на перевірку Дарницької ТЕЦ.

Держекоінспекція не допускалась на підприємство для проведення заходів контролю чотири (!!!) рази з 2019 року!

Хоча причини для візиту на ТЕЦ були вагомі. Це десятки звернень від киян щодо можливого забруднення підприємством середовища, в якому живуть тисячі людей.

Сьогодні поспілкувався з керівником підприємства В'ячеславом Селівановим стосовно недопусків та можливості таки здійснити перевірку. Керівник Дарницької ТЕЦ запевнив, що вже завтра з ініціативи підприємства буде підготовлене звернення, яке дозволить держекоінспекторам провести позаплановий захід контролю за дотриманням природоохоронного законодавства.

ДЕІ перевірить, чи дотримані вимоги стосовно функціонування золовідвалу, викидів в атмосферне повітря, скидів зворотних вод, утилізації відходів, а також чи виконуються приписи щодо озеленення території.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Показати ще

Я наполягав на тому, щоб керівництво допустило до перевірки ініціативну групу киян, а також представників ЗМІ, щоб вони могли проконтролювати як представників підприємства, так і держекоінспекторів. Мені вдалось добитися такого дозволу, тож про точну дату проведення перевірки обов'язково повідомлю.

Я сподіваюсь, що керівництво дотримається обіцянок і Держекоінспекція зможе потрапити на Дарницьку ТЕЦ і прозоро провести перевірку. Це нарешті поставить крапку у тій напруженій ситуації, яка склалась навколо підприємства.

Перемога для всього Києва! Невдовзі ДЕІ зможе зайти на перевірку Дарницької ТЕЦ. Держекоінспекція не допускалась на...

Geplaatst door Андрій Мальований op Donderdag 9 juli 2020