Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратурі Віталій Кравець зачитав обвинувальний акт колишньому народному депутату від фракції «Блоку Петра Порошенка» Дмитру Білоцерковцю 5 червня.

Про це повідомляє «Слово і діло» з посиланням на трансляцію засідання Вищого антикорупційного суду.

За словами прокурора, Білоцерковець не вніс до декларації за 2016-2017 роки об'єкти нерухомості в столиці вартістю 3,8 мільйона гривень, які знаходилися у власності і користуванні членів сім'ї, а саме дружини Ірини Ляшенко і їх дитини.

Як відомо, також НАБУ розслідує можливе заволодіння коштами екс-нардепом Білоцерковцем в результаті отримання компенсації коштів за оренду номери в готелі Києва. Детективи НАБУ встановили, що він у період з 1 вересня 2016 року по 31 грудня 2017 року отримав понад 247 тисяч грн, в якості компенсації вартості оренди житла згідно ст. 35 Закону України «Про статус народного депутата України».

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Право на отримання компенсації вартості оренди (найму) житла мають народні депутати, які не забезпечені житлом в Києві, і місце їх проживання, згідно реєстрації, розташоване на відстані більше 30 км від столиці. Хоча, за даними слідства, Белоцерковцу було де жити в столиці.