Під головуванням Президента України Володимира Зеленського відбулася традиційна нарада з представниками уряду та правоохоронних відомств. Про її результати 11 липня повідомили на сайті Президента України.

Зокрема, на сайті Президента зазначається, що вже другий день поспіль кількість українців, які одужали від коронавірусної інфекції, значно перевищує кількість тих, хто захворів.

Володимир Зеленський, фото: president.gov.ua
Володимир Зеленський, фото: president.gov.ua

"Хоч цифри поширення Covid-19 залишають бажати кращого, ми дійшли до моменту, коли одужує більше людей, ніж заражається. Це видно й по звітах кожної зі служб. Це означає, що наші скоординовані дії були правильними, й українці дослухалися до рекомендацій влади. Нам треба, як і раніше, рухатися відповідно до ситуації", – наголосив Глава держави. Володимир Зеленський

Своєю чергою Міністр охорони здоров’я Максим Степанов доповів щодо ситуації на судні "Софія", екіпаж якого перебуває на карантині. За його словами, коронавірусна інфекція була виявлена у більшості членів команди. Наразі хворі перебувають під наглядом лікарів, увесь екіпаж – на ізоляції, також визначено маршрути у разі потреби госпіталізації.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Максим Степанов, фото: moz.gov.ua
Максим Степанов, фото: moz.gov.ua

Голова Національної поліції Ігор Клименко повідомив, що правоохоронці перевіряють дитячі табори, які не отримали дозволу на відкриття у зв’язку з пандемією. Нацполіція за останню добу виписала 235 протоколів у зв’язку з порушенням карантинних заходів в установах, закладах громадського харчування, місцях торгівлі. Загалом від початку перевірок було складено майже 18 тис. адмінпротоколів на 6,6 млн грн.

Міністр інфраструктури Владислав Криклій повідомив, що займається пришвидшенням процесу встановлення лабораторій в аеропортах Києва та Львова, щоб прибулі пасажири могли робити там ПЛР-тести й у разі негативного результату не проходили самоізоляції. Щоб уникнути скупчень людей біля лабораторій було проведено перемовини з Міністерством цифрової трансформації щодо розгляду можливості прив’язати видачу результатів до додатку "Дій вдома". Таким чином може бути зменшено час самоізоляції здорових пасажирів, які прибули до України.

Крім того, Владислав Криклій доповів про контроль над перебігом робіт щодо підйому танкера "Делфі" в Одесі. Очікується, що за умови ясної погоди та відсутності хвиль роботи будуть завершені до 20 липня.

Владислав Криклій, скріншот: YouTube
Владислав Криклій, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, зростання цін, курс долара та інше — що найбільше непокоїть українців, результати опитування

Як повідомляв портал "Знай.ua", українці залишаться без пенсій? У Мінсоцполітики попросили додаткові 15,2 млрд. грн. для виплат

Також "Знай.ua" писав, в анексованому Криму море вкрилося нечистотами — острівки з пластику, водоростей і фекалій