Ключові рішення в Києві не приймає формальний мер Віталій Кличко, а стоять за ним старі корупціонери, такі як “дивиться” Денис Комарницький, екс-глава столичної ДАБІ Сергій Кучер. Про це в ефірі програми “Народ проти” на телеканалі ZIK заявив народний депутат Олександр Дубинський.

“Кличко не є, по суті, мером і, думаю для всіх це вже очевидно, не приймає ключові рішення, які й визначають те, що відбувається в Києві. Зараз їх приймає Денис Комарницький, який відноситься зараз до так званих “смотрящим” за містом. Незайвим буде назвати й інші прізвища. Крім Комарницького, його бізнес партнерами є Сергій Кучер”, - пояснив Дубинський.

Він розповів, які суми виводяться зі столичного бюджету через комунальні підприємства міста.

І коли називаються прізвища Кличка, Тищенко та інші, ми повинні розуміти, що це все - лушпиння. Тому що насправді Києвом сьогодні керують ті ж люди, які керували ним при Черновецькому. Це ті самі люди, які знаходяться в середньому менеджменті і контролюють всі комунальні підприємства Києва. Через які сягають 20% його бюджету - це приблизно 14 млрд гривень в рік просто відкатами. Ці люди сьогодні розподіляють всі будівельні потоки. Це ті ж Кучери, Комарницькі і інші хлопці, які сьогодні контролюють всі будівництва”, - зазначив парламентарій.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

За його словами, Києвом останні роки керує умовне “акціонерне товариство”, в яке входить десяток людей.

“Комарницький на сьогодні є сполучною ланкою між тіньовим менеджментом міста і менеджментом публічним. За минулої влади приблизно 800 млн доларів щорічно з Києва ставилося в чорну касу. 400 млн - Кличко та компанії, 400 - Порошенко. Зараз, я думаю, все залишається у Кличка. Але ви повинні розуміти, що це не одна людина, це - “акціонерне товариство”. У нього входить з десяток людей, які дуже багато років контролюють тут будівництва, комунальні підприємства, КМДА, депутатські групи у Київраді. Кличко - це ширма, за якою стоять всі ці старі корупціонери. Які вже по мільярду доларів заробили на столиці за останні 10 років”, - розповів політик.

Торкнувся він і тему Подільсько-Воскресенського мостового переходу, на якому фірма Дениса Комарницького “освоїла” 6 млрд гривень з бюджету столиці.

“6 млрд гривень спочатку були виділені компанії “Мостобуд Продіус”. Але тендер для цієї компанії був скасований і перекинутий на компанію “Еко-Буд-Трейд”, пов'язану з прізвищами Тищенко, Комарницького і Кучера. Ця компанія є просто прокладкою, яка не будує взагалі нічого. Вона просто перерозподіляє бюджетні гроші між підрядниками. І я точно впевнений, що Подільсько-Воскресенський міст не буде добудований - вони не можуть його добудувати, у них не вистачає ні часу, ні ресурсів - занадто багато вкрадено”, - резюмував Олександр Дубинський.