Про це стало відомо з опублікованого в Телеграм-каналі 112.ua розмови Підлисецького.

«Вся «україна» зупинилася. Герус ляпнув, що все потрібно зупиняти. Якщо б він був експертом, то міг би ляпати все що хочеш», - сказав Підлісецький.

Нагадаємо, раніше виник скандал, пов'язаний з листуванням двох народних депутатів – голови та члена Комітету з енергетики Верховної Ради Андрія Геруса і Андрія Жупаніна. У смс-переписці містилися нецензурні формулювання, які передбачають намір розправи над інвесторами в "зелену" енергетику, що викликало низку критичних заяв міжнародних інвесторів і організацій, що закликають Володимира Зеленського зустрітися з інвесторами і вирішити проблему "зелених".

Як повідомлялося, 25 червня Комітет з енергетики та ЖКГ одноголосно схвалив законопроект №3658. 3 липня депутати підтримали даний законопроект в першому читанні.

Ключові положення законопроекту передбачають зниження зелених тарифів для ВЕС, введених в експлуатацію до 2020 року, на 7,5%, для СЕС – на 15%. Він встановлює відповідальність за небалансы виробникам ВДЕ в 2021 році в розмірі 50% від помилки прогнозу і 100% в 2021 році. Також він вказує, що держава вирішить проблему поточної заборгованості (16 млрд грн) перед підприємствами "зеленої" електроенергії – 40% до кінця 2020 року і по 15% щокварталу до кінця 2021 року.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня
Показати ще

Секретаріату енергоспівтовариства раніше заявив, що парламент повинен до виходу на літні канікули (середина липня) ухвалити законопроект №3658 в цілому. Крім того, високопоставлені члени Конгресу США закликали президента Володимира Зеленського досягти результату в переговорах з інвесторами в зелену енергетику і допомогти закріпити вже існуючі домовленості законодавчо.